Houzz Logo Print
  1. Sous-sol
  2. Matériau de Sol: béton

Idées déco de sous-sols avec sol en béton ciré

Buckman Basement
Buckman Basement
Hammer & Hand
Referred to inside H&H as “the basement of dreams,” this project transformed a raw, dark, unfinished basement into a bright living space flooded with daylight. Working with architect Sean Barnett of Polymath Studio, Hammer & Hand added several 4’ windows to the perimeter of the basement, a new entrance, and wired the unit for future ADU conversion. This basement is filled with custom touches reflecting the young family’s project goals. H&H milled custom trim to match the existing home’s trim, making the basement feel original to the historic house. The H&H shop crafted a barn door with an inlaid chalkboard for their toddler to draw on, while the rest of the H&H team designed a custom closet with movable hanging racks to store and dry their camping gear. Photography by Jeff Amram.
A Beachy Basement Design Perfect for Entertaining
A Beachy Basement Design Perfect for Entertaining
Amazing Spaces
We started with a blank slate on this basement project where our only obstacles were exposed steel support columns, existing plumbing risers from the concrete slab, and dropped soffits concealing ductwork on the ceiling. It had the advantage of tall ceilings, an existing egress window, and a sliding door leading to a newly constructed patio. This family of five loves the beach and frequents summer beach resorts in the Northeast. Bringing that aesthetic home to enjoy all year long was the inspiration for the décor, as well as creating a family-friendly space for entertaining. Wish list items included room for a billiard table, wet bar, game table, family room, guest bedroom, full bathroom, space for a treadmill and closed storage. The existing structural elements helped to define how best to organize the basement. For instance, we knew we wanted to connect the bar area and billiards table with the patio in order to create an indoor/outdoor entertaining space. It made sense to use the egress window for the guest bedroom for both safety and natural light. The bedroom also would be adjacent to the plumbing risers for easy access to the new bathroom. Since the primary focus of the family room would be for TV viewing, natural light did not need to filter into that space. We made sure to hide the columns inside of newly constructed walls and dropped additional soffits where needed to make the ceiling mechanicals feel less random. In addition to the beach vibe, the homeowner has valuable sports memorabilia that was to be prominently displayed including two seats from the original Yankee stadium. For a coastal feel, shiplap is used on two walls of the family room area. In the bathroom shiplap is used again in a more creative way using wood grain white porcelain tile as the horizontal shiplap “wood”. We connected the tile horizontally with vertical white grout joints and mimicked the horizontal shadow line with dark grey grout. At first glance it looks like we wrapped the shower with real wood shiplap. Materials including a blue and white patterned floor, blue penny tiles and a natural wood vanity checked the list for that seaside feel. A large reclaimed wood door on an exposed sliding barn track separates the family room from the game room where reclaimed beams are punctuated with cable lighting. Cabinetry and a beverage refrigerator are tucked behind the rolling bar cabinet (that doubles as a Blackjack table!). A TV and upright video arcade machine round-out the entertainment in the room. Bar stools, two rotating club chairs, and large square poufs along with the Yankee Stadium seats provide fun places to sit while having a drink, watching billiards or a game on the TV. Signed baseballs can be found behind the bar, adjacent to the billiard table, and on specially designed display shelves next to the poker table in the family room. Thoughtful touches like the surfboards, signage, photographs and accessories make a visitor feel like they are on vacation at a well-appointed beach resort without being cliché.
Speakeasy Entertainment Basement
Speakeasy Entertainment Basement
Neil Kelly Company
The homeowners had a very specific vision for their large daylight basement. To begin, Neil Kelly's team, led by Portland Design Consultant Fabian Genovesi, took down numerous walls to completely open up the space, including the ceilings, and removed carpet to expose the concrete flooring. The concrete flooring was repaired, resurfaced and sealed with cracks in tact for authenticity. Beams and ductwork were left exposed, yet refined, with additional piping to conceal electrical and gas lines. Century-old reclaimed brick was hand-picked by the homeowner for the east interior wall, encasing stained glass windows which were are also reclaimed and more than 100 years old. Aluminum bar-top seating areas in two spaces. A media center with custom cabinetry and pistons repurposed as cabinet pulls. And the star of the show, a full 4-seat wet bar with custom glass shelving, more custom cabinetry, and an integrated television-- one of 3 TVs in the space. The new one-of-a-kind basement has room for a professional 10-person poker table, pool table, 14' shuffleboard table, and plush seating.
Country Club Dutch Colonial
Country Club Dutch Colonial
w.b. builders
Seth Hannula
Idées déco pour un sous-sol classique avec un mur gris et sol en béton ciré.
Modern Downtown Indianapolis Residence
Modern Downtown Indianapolis Residence
Innovative Homes and Remodeling, LLC
Exemple d'un sous-sol moderne avec un mur gris et sol en béton ciré.
Residential Basement Polish - Living Room
Residential Basement Polish - Living Room
Dancer Concrete Design
This client came to us looking for a space that would allow their children a place to hang out while still feeling at home. The versatility of finished concrete flooring works well to adapt to a variety of home styles, and works seamlessly with this Craftsman-style home. We worked with the client to decide that a darker reactive stain would really make the space feel warm, inviting, and comfortable. The look and feel of the floor with this stain selection would be similar to the pictures they provided of the look they were targeting when we started the selection process. The clients really embraced the existing cracks in the concrete, and thought they exhibited the character of the house – and we agree. When our team works on residential projects, it is imperative that we keep everything as clean and mess-free as possible for the client. For this reason, our first step was to apply RAM Board throughout the house where our equipment would be traveling. Tape and 24″ plastic were also applied to the walls of the basement to protect them. The original floor was rather new concrete with some cracks. Our team started by filling the cracks with a patching product. The grinding process then began, concrete reactive stain was applied in the color Wenge Wood, and then the floor was sealed with our two step concrete densification and stain-guard process. The 5 step polishing process was finished by bringing the floor to a 800-grit level. We were excited to see how the space came together after the rest of construction, which was overseen by the contractor Arbor Homes, was complete. View the gallery below to take a look!
Game Room Basement
Game Room Basement
Capital Construction Custom Homes, LLC
Basement game room focused on retro style games, slot machines, pool table. Owners wanted an open feel with a little more industrial and modern appeal, therefore we left the ceiling unfinished. The floors are an epoxy type finish that allows for high traffic usage, easy clean up and no need to replace carpet in the long term.
Lincoln Park Basment
Lincoln Park Basment
Potter Construction Inc
Jeff Beck Photography
Inspiration pour un sous-sol traditionnel donnant sur l'extérieur et de taille moyenne avec un mur beige, sol en béton ciré et un sol gris.
Modern Basement Conversion
Modern Basement Conversion
risa boyer architecture
Derek Sergison
Aménagement d'un petit sous-sol moderne enterré avec un mur blanc, sol en béton ciré, aucune cheminée et un sol gris.
Park Slope Refresh
Park Slope Refresh
LEAD Studios - Architecture and Design
Otto Ruano
Inspiration pour un sous-sol urbain donnant sur l'extérieur et de taille moyenne avec un mur blanc, sol en béton ciré et aucune cheminée.
Meridian - Woodlilly
Meridian - Woodlilly
Meridian Construction LLC
LouisvillePhotographer.com
Aménagement d'un sous-sol rétro avec un mur gris et sol en béton ciré.
Finished Basement
Finished Basement
projectkj
Self
Réalisation d'un grand sous-sol minimaliste donnant sur l'extérieur avec un mur gris et sol en béton ciré.
Chic and Casual Lower Level Renovation
Chic and Casual Lower Level Renovation
Cure Design Group
Designed by Cure Design Group and Town and Style Magazine feature 5/2013. This space was a total renovation! Designed for a young family that wanted it to be cozy, casual with the ability to entertain and lounge without feeling like they are in the "basement" Cure Design Group (636) 294-2343 website https://curedesigngroup.com/ portfolio https://curedesigngroup.com/wordpress/interior-design-portfolio.html
Norwood Cottage Design
Norwood Cottage Design
Edgewater Design Group
Our clients were relocating from the upper peninsula to the lower peninsula and wanted to design a retirement home on their Lake Michigan property. The topography of their lot allowed for a walk out basement which is practically unheard of with how close they are to the water. Their view is fantastic, and the goal was of course to take advantage of the view from all three levels. The positioning of the windows on the main and upper levels is such that you feel as if you are on a boat, water as far as the eye can see. They were striving for a Hamptons / Coastal, casual, architectural style. The finished product is just over 6,200 square feet and includes 2 master suites, 2 guest bedrooms, 5 bathrooms, sunroom, home bar, home gym, dedicated seasonal gear / equipment storage, table tennis game room, sauna, and bonus room above the attached garage. All the exterior finishes are low maintenance, vinyl, and composite materials to withstand the blowing sands from the Lake Michigan shoreline.
Time For a Refresh - A 1980's Home Renovation
Time For a Refresh - A 1980's Home Renovation
Meadowlark Design+Build
Polished concrete basement floors with open painted ceilings. Built-in desk. Design and construction by Meadowlark Design + Build in Ann Arbor, Michigan. Professional photography by Sean Carter.
Holmes Basement in Clarendon Hills
Holmes Basement in Clarendon Hills
Wheatland Custom Cabinetry & Woodwork
This expansive basement was revamped with modern, industrial, and rustic. Features include a floor-to-ceiling wet bar complete with lots of storage for wine bottles, glass cabinet uppers, gray inset shaker doors and drawers, beverage cooler, and backsplash. Reclaimed barnwood flanks the accent walls and behind the wall-mounted TV. New matching cabinets and book cases flank the existing fireplace. Cabinetry design, build, and install by Wheatland Custom Cabinetry. General contracting and remodel by Hyland Homes.
Concrete floors
Concrete floors
Riptide Finishes INC
Evita Caune
Cette image montre un sous-sol design avec sol en béton ciré et un sol gris.
Hyland Hills Home
Hyland Hills Home
RJ Daughters Design-Build
Inspiration pour un grand sous-sol chalet enterré avec un mur beige, sol en béton ciré, aucune cheminée et un sol marron.
30x30 Steel House
30x30 Steel House
AllenBuilt, Inc.
Cette image montre un sous-sol urbain donnant sur l'extérieur et de taille moyenne avec un mur blanc, sol en béton ciré et un sol gris.
Urban Industrial Basement in Downtown Alpharetta
Urban Industrial Basement in Downtown Alpharetta
Home Expressions Interiors by Laura Bloom Inc.
Client was looking for a bit of urban flair in her Alpharetta basement. To achieve some consistency with the upper levels of the home we mimicked the more traditional style columns but then complemented them with clean and simple shaker style cabinets and stainless steel appliances. By mixing brick and herringbone marble backsplashes an unexpected elegance was achieved while keeping the space with limited natural light from becoming too dark. Open hanging industrial pipe shelves and stained concrete floors complete the look.

Idées déco de sous-sols avec sol en béton ciré

1
France
Personnaliser mon expérience à l'aide de cookies

Houzz utilise des cookies et d'autres technologies de suivi similaires pour personnaliser mon expérience utilisateur, me proposer du contenu pertinent et améliorer ses produits et services. En cliquant sur « Accepter », j'accepte l'utilisation des cookies telle qu'elle est décrite plus en détail dans la Politique d'Utilisation des Cookies de Houzz. Je peux rejeter les cookies non essentiels en cliquant sur « Gérer mes préférences ».