1. Pièce à Vivre
  2. Salon
  3. mur de pierre blanche

Salon contemporain avec un mur en pierre : photos et idées

Rénovation d'un House Boat
Rénovation d'un House Boat
Raphaëlle Soleil
Léandre Chéron
Cette photo montre un salon tendance avec un mur blanc, un sol en bois clair et un sol beige.
R-Houilles - salon contemporain
R-Houilles - salon contemporain
FLORENCE GAUDIN ARCHITECTE
©Rebecca Topakian
Cette image montre un salon design fermé et de taille moyenne avec un mur blanc, aucune cheminée, une salle de musique, aucun téléviseur, un mur en pierre et éclairage.
Mountain Modern
Mountain Modern
Pearson Design Group
Exemple d'un très grand salon tendance ouvert avec un mur beige, béton au sol, une cheminée double-face, un manteau de cheminée en pierre, un téléviseur indépendant et un mur en pierre.
Modern Villa - Living Room
Modern Villa - Living Room
Risinger Homes
Casey Dunn Photography
Réalisation d'un salon design avec un mur noir, une cheminée ribbon et aucun téléviseur.
Extended Fireplace Waterfall
Extended Fireplace Waterfall
Earth and Water LLC
Inspiration pour un salon design avec une cheminée standard, un manteau de cheminée en pierre, un sol en carrelage de céramique, un sol blanc et un mur en pierre.
Contemporary Living Room
Contemporary Living Room
Cette image montre un salon design avec une cheminée standard, un manteau de cheminée en pierre, un mur en pierre et éclairage.
Mountain Modern Digs
Mountain Modern Digs
Ward-Young Architecture & Planning - Truckee, CA
photo by Mariko Reed
Exemple d'un salon beige et taupe tendance avec béton au sol et un mur en pierre.
Round House
Round House
Maestri, LLC.
Réalisation d'un salon design avec un mur blanc.
From Traditional to Modern: A Before & After Home Remodel
From Traditional to Modern: A Before & After Home Remodel
Milgard Windows & Doors
The Kiguchi family moved into their Austin, Texas home in 1994. Built in the 1980’s as part of a neighborhood development, they happily raised their family here but longed for something more contemporary. Once they became empty nesters, they decided it was time for a major remodel. After spending many years visiting Austin AIA Home Tours that highlight contemporary residential architecture, they had a lot of ideas and in 2013 were ready to interview architects and get their renovation underway. The project turned into a major remodel due to an unstable foundation. Architects Ben Arbib and Ed Hughey, of Arbib Hughey Design were hired to solve the structural issue and look for inspiration in the bones of the house, which sat on top of a hillside and was surrounded by great views. Unfortunately, with the old floor plan, the beautiful views were hidden by small windows that were poorly placed. In order to bring more natural light into the house the window sizes and configurations had to be addressed, all while keeping in mind the homeowners desire for a modern look and feel. To achieve a more contemporary and sophisticated front of house, a new entry was designed that included removing a two-story bay window and porch. The entrance of the home also became more integrated with the landscape creating a template for new foliage to be planted. Older exterior materials were updated to incorporate a more muted palette of colors with a metal roof, dark grey siding in the back and white stucco in the front. Deep eaves were added over many of the new large windows for clean lines and sun protection. “Inside it was about opening up the floor plan, expanding the views throughout the house, and updating the material palette to get a modern look that was also warm and inviting,” said Ben from Arbib Hughey Design. “Prior to the remodel, the house had the typical separation of rooms. We removed the walls between them and changed all of the windows to Milgard Thermally Improved Aluminum to connect the inside with the outside. No matter where you are you get nice views and natural light.” The architects wanted to create some drama, which they accomplished with the window placement and opening up the interior floor plan to an open concept approach. Cabinetry was used to help delineate intimate spaces. To add warmth to an all-white living room, white-washed oak wood floors were installed and pine planks were used around the fireplace. The large windows served as artwork bringing the color of nature into the space. An octagon shaped, elevated dining room, (named “the turret”), had a big impact on the design of the house. They architects rounded the corners and added larger window openings overlooking a new sunken garden. The great room was also softened by rounding out the corners and that circular theme continued throughout the house, being picked up in skylight wells and kitchen cabinetry. A staircase leading to a catwalk was added and the result was a two-story window wall that flooded the home with natural light. When asked why Milgard® Thermally Improved Aluminum windows were selected, the architectural team listed many reasons: 1) Aesthetics: “We liked the slim profiles and narrow sightlines. The window frames never get in the way of the view and that was important to us. They also have a very contemporary look that went well with our design.” 2) Options: “We liked that we could get large sliding doors that matched the windows, giving us a very cohesive look and feel throughout the project.” 3) Cost Effective: “Milgard windows are affordable. You get a good product at a good price.” 4) Custom Sizes: “Milgard windows are customizable, which allowed us to get the right window for each location.” Ready to take on your own traditional to modern home remodeling project? Arbib Hughey Design advises, “Work with a good architect. That means picking a team that is creative, communicative, listens well and is responsive. We think it’s important for an architect to listen to their clients and give them something they want, not something the architect thinks they should have. At the same time you want an architect who is willing and able to think outside the box and offer up design options that you may not have considered. Design is about a lot of back and forth, trying out ideas, getting feedback and trying again.” The home was completely transformed into a unique, contemporary house perfectly integrated with its site. Internally the home has a natural flow for the occupants and externally it is integrated with the surroundings taking advantage of great natural light. As a side note, it was highly praised as part of the Austin AIA homes tour.
RESIDENTIAL PROJECTS WOOD MODERN LOOKS ARD
RESIDENTIAL PROJECTS WOOD MODERN LOOKS ARD
Amelia Rozas Design Inc.
Ivan Gomez - Client
Idées déco pour un salon contemporain ouvert avec un mur blanc, un sol en bois clair, une cheminée ribbon, un manteau de cheminée en pierre, un téléviseur fixé au mur, un sol beige et un mur en pierre.
Town & Country
Town & Country
Rustic Fire Place
Town and Country Fireplaces
Cette photo montre un petit salon tendance avec une cheminée double-face, aucun téléviseur, un mur en pierre et éclairage.
Ranch O|H
Ranch O|H
Feldman Architecture, Inc.
Joe Fletcher Atop a ridge in the Santa Lucia mountains of Carmel, California, an oak tree stands elevated above the fog and wrapped at its base in this ranch retreat. The weekend home’s design grew around the 100-year-old Valley Oak to form a horseshoe-shaped house that gathers ridgeline views of Oak, Madrone, and Redwood groves at its exterior and nestles around the tree at its center. The home’s orientation offers both the shade of the oak canopy in the courtyard and the sun flowing into the great room at the house’s rear façades. This modern take on a traditional ranch home offers contemporary materials and landscaping to a classic typology. From the main entry in the courtyard, one enters the home’s great room and immediately experiences the dramatic westward views across the 70 foot pool at the house’s rear. In this expansive public area, programmatic needs flow and connect - from the kitchen, whose windows face the courtyard, to the dining room, whose doors slide seamlessly into walls to create an outdoor dining pavilion. The primary circulation axes flank the internal courtyard, anchoring the house to its site and heightening the sense of scale by extending views outward at each of the corridor’s ends. Guest suites, complete with private kitchen and living room, and the garage are housed in auxiliary wings connected to the main house by covered walkways. Building materials including pre-weathered corrugated steel cladding, buff limestone walls, and large aluminum apertures, and the interior palette of cedar-clad ceilings, oil-rubbed steel, and exposed concrete floors soften the modern aesthetics into a refined but rugged ranch home.
Deephaven Contemporary
Deephaven Contemporary
John Kraemer & Sons
Photos of a recent contemporary John Kraemer & Sons home in Deephaven, MN. Architecture By: Charles R. Stinson Architects Interior Design By: CRS Interiors Photography By: Jon Huelskamp of Landmark Photography
Rio Estancia
Rio Estancia
Craig McMahon Architects, Inc.
Dror Baldinger Photography
Réalisation d'un salon design ouvert avec une salle de réception, une cheminée standard, un manteau de cheminée en pierre, aucun téléviseur et un mur en pierre.
great room
great room
alene workman interior design, inc
the spacious living area of the penthouse offers spectacular ocean views set against a warm, inviting background of stained anigre lighted wood interior walls. modern comfortable seating, with a custom made ten-foot wood and steel dining table add to the overall majesty.
Thermal Steel - Mountain Ranch Modern
Thermal Steel - Mountain Ranch Modern
Arcadia Custom
Vertical Arts Architecture II Gibeon Photography
Idées déco pour un salon contemporain ouvert avec une salle de réception, un sol en bois brun, une cheminée ribbon, un manteau de cheminée en pierre et un mur en pierre.
Bowman Living
Bowman Living
Cornerstone Architects
The driving impetus for this Tarrytown residence was centered around creating a green and sustainable home. The owner-Architect collaboration was unique for this project in that the client was also the builder with a keen desire to incorporate LEED-centric principles to the design process. The original home on the lot was deconstructed piece by piece, with 95% of the materials either reused or reclaimed. The home is designed around the existing trees with the challenge of expanding the views, yet creating privacy from the street. The plan pivots around a central open living core that opens to the more private south corner of the lot. The glazing is maximized but restrained to control heat gain. The residence incorporates numerous features like a 5,000-gallon rainwater collection system, shading features, energy-efficient systems, spray-foam insulation and a material palette that helped the project achieve a five-star rating with the Austin Energy Green Building program.
Rough Luxe Farm House
Rough Luxe Farm House
At Home Design LLC
2010 A-List Award for Best Home Remodel Best represents the marriage of textures in a grand space. Illuminated by a giant fiberglass sphere the reharvested cathedral ceiling ties into an impressive dry stacked stone wall with stainless steel niche over the wood burning fireplace . The ruby red sofa is the only color needed to complete this comfortable gathering spot. Sofa is Swaim, table, Holly Hunt and map table BoBo Intriguing Objects. Carpet from Ligne roset. Lighting by Moooi. Large family and entertainment area with steel sliding doors allowing privacy from kitchen, dining area.
Beaver Creek Re-Creation
Beaver Creek Re-Creation
Cohen Construction Inc.
Idée de décoration pour un grand salon design ouvert avec une cheminée d'angle, un mur beige, un sol en bois clair, un manteau de cheminée en pierre, aucun téléviseur, un sol marron et un mur en pierre.
France
Personnaliser mon expérience à l'aide de cookies

En continuant à naviguer sur ce site ou à utiliser cette application, j'accepte que le groupe Houzz utilise des cookies ou d'autres technologies similaires pour améliorer ses produits et services, me proposer du contenu pertinent et personnaliser l'expérience utilisateur. En savoir plus.