Houzz Logo Print

Sous-sol

Temptation Gray Bar
Temptation Gray Bar
Thyme & Place Design LLCThyme & Place Design LLC
When my client had to move from her company office to work at home, she set up in the dining room. Despite her best efforts, this was not the long-term solution she was looking for. My client realized she needed a dedicated space not on the main floor of the home. On one hand, having your office space right next to the kitchen is handy. On the other hand, it made separating work and home life was not that easy. The house was a ranch. In essence, the basement would run entire length of the home. As we came down the steps, we entered a time capsule. The house was built in the 1950’s. The walls were covered with original knotty pine paneling. There was a wood burning fireplace and considering this was a basement, high ceilings. In addition, there was everything her family could not store at their own homes. As we wound though the space, I though “wow this has potential”, Eventually, after walking through the laundry room we came to a small nicely lit room. This would be the office. My client looked at me and asked what I thought. Undoubtedly, I said, this can be a great workspace, but do you really want to walk through this basement and laundry to get here? Without reservation, my client said where do we start? Once the design was in place, we started the renovation. The knotty pine paneling had to go. Specifically, to add some insulation and control the dampness and humidity. The laundry room wall was relocated to create a hallway to the office. At the far end of the room, we designated a workout zone. Weights, mats, exercise bike and television are at the ready for morning or afternoon workouts. The space can be concealed by a folding screen for party time. Doors to an old closet under the stairs were relocated to the workout area for hidden storage. Now we had nice wall for a beautiful console and mirror for storage and serving during parties. In order to add architectural details, we covered the old ugly support columns with simple recessed millwork panels. This detail created a visual division between the bar area and the seating area in front of the fireplace. The old red brick on the fireplace surround was replaced with stack stone. A mantle was made from reclaimed wood. Additional reclaimed wood floating shelves left and right of the fireplace provides decorative display while maintaining a rustic element balancing the copper end table and leather swivel rocker. We found an amazing rug which tied all of the colors together further defining the gathering space. Russet and burnt orange became the accent color unifying each space. With a bit of whimsy, a rather unusual light fixture which looks like roots from a tree growing through the ceiling is a conversation piece. The office space is quite and removed from the main part of the basement. There is a desk large enough for multiple screens, a small bookcase holding office supplies and a comfortable chair for conference calls. Because working from home requires many online meetings, we added a shiplap wall painted in Hale Navy to contrast with the orange fabric on the chair. We finished the décor with a painting from my client’s father. This is the background online visitors will see. The last and best part of the renovation is the beautiful bar. My client is an avid collector of wine. She already had the EuroCave refrigerator, so I incorporated it into the design. The cabinets are painted Temptation Grey from Benjamin Moore. The counter tops are my favorite hard working quartzite Brown Fantasy. The backsplash is a combination of rustic wood and old tin ceiling like porcelain tiles. Together with the textures of the reclaimed wood and hide poofs balanced against the smooth finish of the cabinets, we created a comfortable luxury for relaxing. There is ample storage for bottles, cans, glasses, and anything else you can think of for a great party. In addition to the wine storage, we incorporated a beverage refrigerator, an ice maker, and a sink. Floating shelves with integrated lighting illuminate the back bar. The raised height of the front bar provides the perfect wine tasting and paring spot. I especially love the pendant lights which look like wine glasses. Finally, I selected carpet for the stairs and office. It is perfect for noise reduction. Meanwhile for the overall flooring, I specifically selected a high-performance vinyl plank floor. We often use this product as it is perfect to install on a concrete floor. It is soft to walk on, easy to clean and does not reduce the overall height of the space.
Driftwood Lane
Driftwood Lane
Nathan Homes LLCNathan Homes LLC
Aménagement d'un sous-sol moderne donnant sur l'extérieur avec un mur blanc, une cheminée ribbon, un manteau de cheminée en lambris de bois et du lambris de bois.
Roswell Speak Easy Basement
Roswell Speak Easy Basement
Haggard Home Cabinetry & DesignHaggard Home Cabinetry & Design
Inspiration pour un grand sous-sol design donnant sur l'extérieur avec un bar de salon, un mur noir, un sol en vinyl, une cheminée standard, un manteau de cheminée en brique, un sol marron et du lambris de bois.
Best of Houzz 2024 : les résultats sont tombés !
Finished Basement Stairway
Finished Basement Stairway
Lasley Brahaney Architecture + ConstructionLasley Brahaney Architecture + Construction
Wide, new stairway offers entry to game room, family room and home gym.
Idées déco pour un grand sous-sol contemporain semi-enterré avec salle de jeu, un mur blanc, moquette, un sol blanc et du lambris de bois.
Amy Marie Basement
Amy Marie Basement
WARNDORF REMODEL & DESIGNWARNDORF REMODEL & DESIGN
Cette photo montre un grand sous-sol chic donnant sur l'extérieur avec un bar de salon, un mur beige, sol en stratifié, un sol marron et du lambris de bois.
Basement Envy Anyone?
Basement Envy Anyone?
Innovative Design BuildInnovative Design Build
This full basement renovation included adding a mudroom area, media room, a bedroom, a full bathroom, a game room, a kitchen, a gym and a beautiful custom wine cellar. Our clients are a family that is growing, and with a new baby, they wanted a comfortable place for family to stay when they visited, as well as space to spend time themselves. They also wanted an area that was easy to access from the pool for entertaining, grabbing snacks and using a new full pool bath.We never treat a basement as a second-class area of the house. Wood beams, customized details, moldings, built-ins, beadboard and wainscoting give the lower level main-floor style. There’s just as much custom millwork as you’d see in the formal spaces upstairs. We’re especially proud of the wine cellar, the media built-ins, the customized details on the island, the custom cubbies in the mudroom and the relaxing flow throughout the entire space.
Wellesley Basement
Wellesley Basement
Bogart InteriorsBogart Interiors
Idées déco pour un sous-sol campagne enterré avec un mur blanc, moquette, une cheminée standard, un manteau de cheminée en brique, un sol multicolore et du lambris de bois.
Tudor Bungalow Basement Remodel in Madison, WI
Tudor Bungalow Basement Remodel in Madison, WI
Sweeney Design RemodelSweeney Design Remodel
The basement remodel includes shiplap walls.
Idées déco pour un grand sous-sol classique enterré avec un mur blanc, un sol en vinyl, un sol beige et du lambris de bois.
Lancaster Basement Remodel with Laundry Room
Lancaster Basement Remodel with Laundry Room
McLennan Contracting, Inc.McLennan Contracting, Inc.
Full basement remodel with carpet stairway, industrial style railing, light brown vinyl plank flooring, white shiplap accent wall, recessed lighting, and dedicated workout area.
Lake Minnetonka Nantucket-Style Beauty
Lake Minnetonka Nantucket-Style Beauty
Boyer Building CorporationBoyer Building Corporation
Lower Level of home on Lake Minnetonka Nautical call with white shiplap and blue accents for finishes.
Aménagement d'un sous-sol bord de mer donnant sur l'extérieur et de taille moyenne avec un bar de salon, un mur blanc, parquet clair, une cheminée standard, un manteau de cheminée en bois, un sol marron, poutres apparentes et du lambris de bois.
Basement Envy Anyone?
Basement Envy Anyone?
Innovative Design BuildInnovative Design Build
This full basement renovation included adding a mudroom area, media room, a bedroom, a full bathroom, a game room, a kitchen, a gym and a beautiful custom wine cellar. Our clients are a family that is growing, and with a new baby, they wanted a comfortable place for family to stay when they visited, as well as space to spend time themselves. They also wanted an area that was easy to access from the pool for entertaining, grabbing snacks and using a new full pool bath.We never treat a basement as a second-class area of the house. Wood beams, customized details, moldings, built-ins, beadboard and wainscoting give the lower level main-floor style. There’s just as much custom millwork as you’d see in the formal spaces upstairs. We’re especially proud of the wine cellar, the media built-ins, the customized details on the island, the custom cubbies in the mudroom and the relaxing flow throughout the entire space.
A Beachy Basement Design Perfect for Entertaining
A Beachy Basement Design Perfect for Entertaining
Amazing SpacesAmazing Spaces
We started with a blank slate on this basement project where our only obstacles were exposed steel support columns, existing plumbing risers from the concrete slab, and dropped soffits concealing ductwork on the ceiling. It had the advantage of tall ceilings, an existing egress window, and a sliding door leading to a newly constructed patio. This family of five loves the beach and frequents summer beach resorts in the Northeast. Bringing that aesthetic home to enjoy all year long was the inspiration for the décor, as well as creating a family-friendly space for entertaining. Wish list items included room for a billiard table, wet bar, game table, family room, guest bedroom, full bathroom, space for a treadmill and closed storage. The existing structural elements helped to define how best to organize the basement. For instance, we knew we wanted to connect the bar area and billiards table with the patio in order to create an indoor/outdoor entertaining space. It made sense to use the egress window for the guest bedroom for both safety and natural light. The bedroom also would be adjacent to the plumbing risers for easy access to the new bathroom. Since the primary focus of the family room would be for TV viewing, natural light did not need to filter into that space. We made sure to hide the columns inside of newly constructed walls and dropped additional soffits where needed to make the ceiling mechanicals feel less random. In addition to the beach vibe, the homeowner has valuable sports memorabilia that was to be prominently displayed including two seats from the original Yankee stadium. For a coastal feel, shiplap is used on two walls of the family room area. In the bathroom shiplap is used again in a more creative way using wood grain white porcelain tile as the horizontal shiplap “wood”. We connected the tile horizontally with vertical white grout joints and mimicked the horizontal shadow line with dark grey grout. At first glance it looks like we wrapped the shower with real wood shiplap. Materials including a blue and white patterned floor, blue penny tiles and a natural wood vanity checked the list for that seaside feel. A large reclaimed wood door on an exposed sliding barn track separates the family room from the game room where reclaimed beams are punctuated with cable lighting. Cabinetry and a beverage refrigerator are tucked behind the rolling bar cabinet (that doubles as a Blackjack table!). A TV and upright video arcade machine round-out the entertainment in the room. Bar stools, two rotating club chairs, and large square poufs along with the Yankee Stadium seats provide fun places to sit while having a drink, watching billiards or a game on the TV. Signed baseballs can be found behind the bar, adjacent to the billiard table, and on specially designed display shelves next to the poker table in the family room. Thoughtful touches like the surfboards, signage, photographs and accessories make a visitor feel like they are on vacation at a well-appointed beach resort without being cliché.
Temptation Gray Bar
Temptation Gray Bar
Thyme & Place Design LLCThyme & Place Design LLC
When my client had to move from her company office to work at home, she set up in the dining room. Despite her best efforts, this was not the long-term solution she was looking for. My client realized she needed a dedicated space not on the main floor of the home. On one hand, having your office space right next to the kitchen is handy. On the other hand, it made separating work and home life was not that easy. The house was a ranch. In essence, the basement would run entire length of the home. As we came down the steps, we entered a time capsule. The house was built in the 1950’s. The walls were covered with original knotty pine paneling. There was a wood burning fireplace and considering this was a basement, high ceilings. In addition, there was everything her family could not store at their own homes. As we wound though the space, I though “wow this has potential”, Eventually, after walking through the laundry room we came to a small nicely lit room. This would be the office. My client looked at me and asked what I thought. Undoubtedly, I said, this can be a great workspace, but do you really want to walk through this basement and laundry to get here? Without reservation, my client said where do we start? Once the design was in place, we started the renovation. The knotty pine paneling had to go. Specifically, to add some insulation and control the dampness and humidity. The laundry room wall was relocated to create a hallway to the office. At the far end of the room, we designated a workout zone. Weights, mats, exercise bike and television are at the ready for morning or afternoon workouts. The space can be concealed by a folding screen for party time. Doors to an old closet under the stairs were relocated to the workout area for hidden storage. Now we had nice wall for a beautiful console and mirror for storage and serving during parties. In order to add architectural details, we covered the old ugly support columns with simple recessed millwork panels. This detail created a visual division between the bar area and the seating area in front of the fireplace. The old red brick on the fireplace surround was replaced with stack stone. A mantle was made from reclaimed wood. Additional reclaimed wood floating shelves left and right of the fireplace provides decorative display while maintaining a rustic element balancing the copper end table and leather swivel rocker. We found an amazing rug which tied all of the colors together further defining the gathering space. Russet and burnt orange became the accent color unifying each space. With a bit of whimsy, a rather unusual light fixture which looks like roots from a tree growing through the ceiling is a conversation piece. The office space is quite and removed from the main part of the basement. There is a desk large enough for multiple screens, a small bookcase holding office supplies and a comfortable chair for conference calls. Because working from home requires many online meetings, we added a shiplap wall painted in Hale Navy to contrast with the orange fabric on the chair. We finished the décor with a painting from my client’s father. This is the background online visitors will see. The last and best part of the renovation is the beautiful bar. My client is an avid collector of wine. She already had the EuroCave refrigerator, so I incorporated it into the design. The cabinets are painted Temptation Grey from Benjamin Moore. The counter tops are my favorite hard working quartzite Brown Fantasy. The backsplash is a combination of rustic wood and old tin ceiling like porcelain tiles. Together with the textures of the reclaimed wood and hide poofs balanced against the smooth finish of the cabinets, we created a comfortable luxury for relaxing. There is ample storage for bottles, cans, glasses, and anything else you can think of for a great party. In addition to the wine storage, we incorporated a beverage refrigerator, an ice maker, and a sink. Floating shelves with integrated lighting illuminate the back bar. The raised height of the front bar provides the perfect wine tasting and paring spot. I especially love the pendant lights which look like wine glasses. Finally, I selected carpet for the stairs and office. It is perfect for noise reduction. Meanwhile for the overall flooring, I specifically selected a high-performance vinyl plank floor. We often use this product as it is perfect to install on a concrete floor. It is soft to walk on, easy to clean and does not reduce the overall height of the space.
Basement Renovation
Basement Renovation
Erica Peale DesignErica Peale Design
A custom feature wall features a floating media unit and ship lap. All painted a gorgeous shade of slate blue. Accented with wood, brass, leather, and woven shades.
Family Basement Finish
Family Basement Finish
Graham & McCormack Design LLCGraham & McCormack Design LLC
Hallway Space in Basement
Cette photo montre un sous-sol scandinave enterré et de taille moyenne avec un mur beige, parquet clair, un sol beige, un plafond décaissé et du lambris de bois.
Tudor Bungalow Basement Remodel in Madison, WI
Tudor Bungalow Basement Remodel in Madison, WI
Sweeney Design RemodelSweeney Design Remodel
Sweeney updated the finishes with laminated veneer lumber (LVL) flooring and a shiplap finish on all walls.
Réalisation d'un grand sous-sol tradition enterré avec un mur blanc, un sol en vinyl, un sol beige et du lambris de bois.
Basement Finish
Basement Finish
Karen Luce DesignsKaren Luce Designs
Basement Finish with a wet bar, bunkbed room, bathroom design, stage
Exemple d'un grand sous-sol industriel donnant sur l'extérieur avec un bar de salon, un mur gris, un sol en vinyl, un poêle à bois, un manteau de cheminée en carrelage, un sol marron et du lambris de bois.
Indian Hills Remodel
Indian Hills Remodel
restyle design, llcrestyle design, llc
Aménagement d'un sous-sol campagne enterré et de taille moyenne avec un mur blanc, un sol marron et du lambris de bois.
Orleans Basement Remodel
Orleans Basement Remodel
IHS Building and Remodeling, Inc.IHS Building and Remodeling, Inc.
Basement living Room with Bar Area
Cette image montre un sous-sol traditionnel avec un mur blanc, un sol en vinyl, un sol marron, poutres apparentes et du lambris de bois.
notting hill basement
notting hill basement
ENLIGH10ENLIGH10
basement industrial style with cosy and warm light ambience
Idée de décoration pour un petit sous-sol urbain enterré avec un mur gris, sol en béton ciré, un sol noir et du lambris de bois.
1
France
Personnaliser mon expérience à l'aide de cookies

Houzz utilise des cookies et d'autres technologies de suivi similaires pour personnaliser mon expérience utilisateur, me proposer du contenu pertinent et améliorer ses produits et services. En cliquant sur « Accepter », j'accepte l'utilisation des cookies telle qu'elle est décrite plus en détail dans la Politique d'Utilisation des Cookies de Houzz. Je peux rejeter les cookies non essentiels en cliquant sur « Tout rejeter » ou « Gérer mes préférences ».