Houzz Logo Print

Idées déco de cuisines vintages et rétro

Nesle
Nesle
Atelier d’OberAtelier d’Ober
Réalisation d'une cuisine vintage.
Trouvez le bon professionnel près de chez vous
Trouvez les meilleurs professionnels de la rénovation sur Houzz
Maison dans la forêt
Maison dans la forêt
PictHousePictHouse
PictHouse
Cette image montre une cuisine vintage avec un placard à porte plane, des portes de placard bleues, un plan de travail en bois, une crédence métallisée, un électroménager en acier inoxydable, une péninsule, un sol marron et fenêtre au-dessus de l'évier.
Rétro Cuisine
Rétro Cuisine
Cette image montre une cuisine vintage.
Mid-Century Modern Kitchen in North Druid Hills
Mid-Century Modern Kitchen in North Druid Hills
Copper Sky Design + RemodelCopper Sky Design + Remodel
This kitchen renovation in North Druid Hills captures the iconic mid-century modern aesthetic. The warm wood tone of the cabinets combined with minimalist brass hardware is juxtaposed with a multicolor tile backsplash, while the Terrazzo tile floor adds extra character. With thoughtful planning, Copper Sky Design + Remodel expanded the original footprint of this kitchen to include an inviting breakfast nook with built-in seating flanked by floor-to-ceiling cabinetry for extra storage.
Kenilworth Project - Mid Century Modern Whole House Remodel
Kenilworth Project - Mid Century Modern Whole House Remodel
Haven Design and ConstructionHaven Design and Construction
The kitchen in this Mid Century Modern home is a true showstopper. The designer expanded the original kitchen footprint and doubled the kitchen in size. The walnut dividing wall and walnut cabinets are hallmarks of the original mid century design, while a mix of deep blue cabinets provide a more modern punch. The triangle shape is repeated throughout the kitchen in the backs of the counter stools, the ends of the waterfall island, the light fixtures, the clerestory windows, and the walnut dividing wall.
Mid-Century Modern in Applewood
Mid-Century Modern in Applewood
Factor Design BuildFactor Design Build
Many people can’t see beyond the current aesthetics when looking to buy a house, but this innovative couple recognized the good bones of their mid-century style home in Golden’s Applewood neighborhood and were determined to make the necessary updates to create the perfect space for their family. In order to turn this older residence into a modern home that would meet the family’s current lifestyle, we replaced all the original windows with new, wood-clad black windows. The design of window is a nod to the home’s mid-century roots with modern efficiency and a polished appearance. We also wanted the interior of the home to feel connected to the awe-inspiring outside, so we opened up the main living area with a vaulted ceiling. To add a contemporary but sleek look to the fireplace, we crafted the mantle out of cold rolled steel. The texture of the cold rolled steel conveys a natural aesthetic and pairs nicely with the walnut mantle we built to cap the steel, uniting the design in the kitchen and the built-in entryway. Everyone at Factor developed rich relationships with this beautiful family while collaborating through the design and build of their freshly renovated, contemporary home. We’re grateful to have the opportunity to work with such amazing people, creating inspired spaces that enhance the quality of their lives.
Kitchen
Kitchen
Tindall Architecture WorkshopTindall Architecture Workshop
New cabinetry, new bar area with seating and sink area.
Idée de décoration pour une cuisine vintage.
Earthy Mackay House
Earthy Mackay House
Cathie Hong InteriorsCathie Hong Interiors
This 1956 John Calder Mackay home had been poorly renovated in years past. We kept the 1400 sqft footprint of the home, but re-oriented and re-imagined the bland white kitchen to a midcentury olive green kitchen that opened up the sight lines to the wall of glass facing the rear yard. We chose materials that felt authentic and appropriate for the house: handmade glazed ceramics, bricks inspired by the California coast, natural white oaks heavy in grain, and honed marbles in complementary hues to the earth tones we peppered throughout the hard and soft finishes. This project was featured in the Wall Street Journal in April 2022.
1950's House Refurb
1950's House Refurb
Born Designers LtdBorn Designers Ltd
Bespoke hand built kitchen with built in kitchen cabinet and free standing island with modern patterned floor tiles and blue linoleum on birch plywood
AUGUST
AUGUST
Nook ArchitectsNook Architects
Oriol Gómez
Réalisation d'une cuisine vintage.
Boho Modern Kitchen
Boho Modern Kitchen
Zimmer Design LLCZimmer Design LLC
Cette image montre une cuisine américaine vintage en U de taille moyenne avec un évier 2 bacs, un placard à porte plane, des portes de placard grises, un plan de travail en quartz modifié, une crédence grise, un électroménager en acier inoxydable, un sol en bois brun, îlot et un plan de travail blanc.
Fenton Midcentury Modern Inspired New Build Home
Fenton Midcentury Modern Inspired New Build Home
exactly.exactly.
Idée de décoration pour une grande cuisine américaine encastrable vintage en L et bois foncé avec un évier encastré, un placard à porte plane, un plan de travail en quartz, une crédence bleue, une crédence en céramique, un sol en bois brun, îlot, un sol marron et un plan de travail blanc.
Evelyn Avenue Modern
Evelyn Avenue Modern
Eisenmann ArchitectureEisenmann Architecture
Idées déco pour une cuisine rétro de taille moyenne avec un sol en bois brun et un sol marron.

Idées déco de cuisines vintages et rétro

Saratoga Home Remodel
Saratoga Home Remodel
Baron Construction and RemodelingBaron Construction and Remodeling
Baron Construction & Remodeling Design Build General Contractor Mid-Century Modern Kitchen & Bathroom Remodeling Kitchen Design & Remodel Bathroom Design & Remodel Complete Home Remodeling & Reconfiguration Photography by Agnieszka Jakubowicz
Park Slope Modern Row House
Park Slope Modern Row House
The Brooklyn StudioThe Brooklyn Studio
This residence was a complete gut renovation of a 4-story row house in Park Slope, and included a new rear extension and penthouse addition. The owners wished to create a warm, family home using a modern language that would act as a clean canvas to feature rich textiles and items from their world travels. As with most Brooklyn row houses, the existing house suffered from a lack of natural light and connection to exterior spaces, an issue that Principal Brendan Coburn is acutely aware of from his experience re-imagining historic structures in the New York area. The resulting architecture is designed around moments featuring natural light and views to the exterior, of both the private garden and the sky, throughout the house, and a stripped-down language of detailing and finishes allows for the concept of the modern-natural to shine. Upon entering the home, the kitchen and dining space draw you in with views beyond through the large glazed opening at the rear of the house. An extension was built to allow for a large sunken living room that provides a family gathering space connected to the kitchen and dining room, but remains distinctly separate, with a strong visual connection to the rear garden. The open sculptural stair tower was designed to function like that of a traditional row house stair, but with a smaller footprint. By extending it up past the original roof level into the new penthouse, the stair becomes an atmospheric shaft for the spaces surrounding the core. All types of weather – sunshine, rain, lightning, can be sensed throughout the home through this unifying vertical environment. The stair space also strives to foster family communication, making open living spaces visible between floors. At the upper-most level, a free-form bench sits suspended over the stair, just by the new roof deck, which provides at-ease entertaining. Oak was used throughout the home as a unifying material element. As one travels upwards within the house, the oak finishes are bleached to further degrees as a nod to how light enters the home. The owners worked with CWB to add their own personality to the project. The meter of a white oak and blackened steel stair screen was designed by the family to read “I love you” in Morse Code, and tile was selected throughout to reference places that hold special significance to the family. To support the owners’ comfort, the architectural design engages passive house technologies to reduce energy use, while increasing air quality within the home – a strategy which aims to respect the environment while providing a refuge from the harsh elements of urban living. This project was published by Wendy Goodman as her Space of the Week, part of New York Magazine’s Design Hunting on The Cut. Photography by Kevin Kunstadt
1
France
Personnaliser mon expérience à l'aide de cookies

Houzz utilise des cookies et d'autres technologies de suivi similaires pour personnaliser mon expérience utilisateur, me proposer du contenu pertinent et améliorer ses produits et services. En cliquant sur « Accepter », j'accepte l'utilisation des cookies telle qu'elle est décrite plus en détail dans la Politique d'Utilisation des Cookies de Houzz. Je peux rejeter les cookies non essentiels en cliquant sur « Tout rejeter » ou « Gérer mes préférences ».